ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Ο Ηλίας Παλιουδάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χάνια. Η αγάπη του για την μουσική, φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού μόλις στα 6 του χρόνια,τραγουδούσε μοναδικά. Εκεί μάλιστα, δέχτηκε την πρώτη του πρόταση, για να εμφανιστεί ως guest σε χορό διασκέδασης στο Ρέθυμνο. Φανερά επηρεασμένος από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν πολύ καλός ψάλτης, ο Ηλίας λάτρεψε την Βυζαντινή μουσική και τους λαϊκούς δρόμους, ώστε να ριζώσει η αγάπη του… για το λαϊκό τραγούδι.

Η Κρητική όμως μουσική, ήταν η αφετηρία του στον χώρο αυτόν. Ως μαθητής, δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη, παρακολουθεί μαθήματα στο ωδείο Ρεθύμνου, μέχρι και τα 12 τού χρόνια και στην συνέχεια, με βιολάτορα τον Μανώλη Τζινευράκη, ολοκληρώνει τις βάσεις του, για μια μοναδική πορεία. Στα 11 τού χρόνια, ξεκινά πια επαγγελματικά, σε έναν γάμο, με μεγάλη επιτυχία.

Στα 14, μπαίνει για πρώτη φορά σε studio, με δύο πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, τον Παντελή Κρασαδάκη και τον Πέτρο Κουμάκη, κάνοντας έτσι το πρώτο του βήμα στο χώρο της δισκογραφίας, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Ηλίας, γρήγορα ξεχωρίζει και συνεχίζει με μεγάλες συνεργασίες, με πολλούς αστέρες της Κρητικής μουσικής, Μανώλη Κακλή, Νίκο Μανιά, Γιάννη Μακρογιάννη, Μανούσο Παπατσαρά, Μιχάλη Φραγκιαδάκη.

Η επόμενη συνεργασία του με τον δεξιοτέχνη Μιχάλη Τζουγαννάκη, κρατά 3 χρόνια, όπου με τον Ηλία σολίστα στον δίσκο αυτό, με μοναδικότητα στο παίξιμο της λύρας και με το ηχόχρωμα του, έφτασε να αποτελέσει σχολή, παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του, μέχρι και σήμερα.

Στην συνέχεια θα παίξει σε δύο ακόμα δίσκους, του Σίφη Γαλερού και του Γιάννη Αγγελάκη. Τελευταία του δισκογραφική δουλειά, γίνεται το 1991, μια προσωπική δουλειά, με μεγάλη επιτυχία, τραγούδια που ξεχώρισαν “Σαν ένα γαρύφαλλο”.

Ενώ ο κόσμος της Κρήτης έβλεπε έναν μεγάλο καλλιτέχνη, να γράφει την δική του ιστορία, ο Ηλίας στρέφει όλο του το είναι, στην άλλη μεγάλη του αγάπη, το λαϊκό τραγούδι. 

Έτσι ανεβαίνει στην Αθήνα το 1998 και ξεκινά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Άνεμος θα γίνω”. Μέσα στον δίσκο παρελαύνουν σπουδαίοι δημιουργοί, όπως Ηλίας Φιλίππου, Λευτέρης Χαψιάδης, Ιωσήφ Σαρασίδης, Στέφανος Κυπριώτης κ.α. (τραγούδι που ακούστηκε “Άνεμος θα Γίνω”).

Ο Ηλίας έχει ήδη ξεκινήσει, να συνεργάζεται με μεγάλους καλλιτέχνες, Τόλη Βοσκόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτη Γονίδη κ.α. και το 2004 κάνει την μεγάλη του επιτυχία “Παρανομία μου” σε μουσική και στίχο Στέλιου Μπικάκη & με σπουδαίους πάλι δημιουργούς Χ.Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Άκη Πάνου.

Το 2005 κάνει ένα single, μια επίσης σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Τερζή, για τις ανάγκες του σίριαλ “Εραστής Δυτικών Προαστίων” στο οποίο δανείζει την φωνή του στον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη.

Το 2007 παρουσιάζει τον επόμενο επίσημο δίσκο του με τίτλο “Ότι θέλεις καρδία μου” της Alpha Records και με το ομότιτλο να ξεχωρίζει & να μπαίνει σε πολλές συλλογές, ως την πιο ωραία μπαλάντα. Στον δίσκο έγραψαν Ιωσήφ Σαρασίδης (στίχο-μουσική) και Ευάγγελος Κουζέλης (στίχο).

Η αγάπη του για την λύρα, δεν έφυγε φυσικά ποτέ, αφού ο Ηλίας όταν έβρισκε την ευκαιρία, πάντα την είχε σαν το πιο πολύτιμο όπλο του στις πίστες και στην δισκογραφία.

Σήμερα ο Ηλίας έρχεται να μας ξεσηκώσει με ένα καινούριο κομμάτι, λέγοντας “Αν θα με χάσεις , εσύ θα χάσεις” σε μουσική και στίχους Αλέξη Σέρκου, γνωστού για τις μεγάλες του επιτυχίες. Το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει σε digital single και ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία! Για μια ακόμα φορά φαίνεται το ταλέντο του Ηλία και η λαϊκή, μοναδική φωνή του! Ολόκληρος ο δίσκος θα βρίσκεται σύντομα στην κυκλοφορία και έτσι θα έχουμε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Ηλία περισσότερο και να γνωρίσουμε όλα του τα τραγούδια!

Digital single

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ1

Κόρη Ενός Θεού

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Κορη Ενος Θεου

Digital single

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ2

Ο Ανθρωπάκος

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Ο Ανθρωπακος

Digital single

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ3

Λουλούδι μου

ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Λουλουδι μου

fb-share-icon