ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

Ο Κυπριανός Gregori (Γρηγορίου) γεννήθηκε στο Λυκαβηττό της Αθήνας και κατάγεται από τον ελληνισμό της Αιγύπτου, της Σμύρνης, της Κύπρου και της Μακεδονίας.

Η πρώτη επαφή με την ελληνική δισκογραφία αρχίζει γύρω στο 1991 με το συγκρότημα Divorce στο οποίο έπαιζε μουσική. Λίγο αργότερα συμμετέχει ως μουσικός στο δίσκο του Βλάσση Μπονάτσου “Παραλήρημα” από τη Virgin Records, ανοίγοντας το δρόμο για μια περαιτέρω συνεργασία στην τηλεοπτική εκπομπή “ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ” του MEGA CHANNEL χρόνια αργότερα. Παράλληλα παίρνει το πτυχίο του ως προγραμματιστής Η/Υ. Ακολουθούν χρόνια έντονης μουσικής δραστηριότητας δουλεύοντας ως επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες, νυχτερινά κέντρα, τηλεοπτικές εκπομπές και videoclips, με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι: Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Ρακιτζής, Κώστας Τουρνάς, Θάνος Καλλίρης, Γιάννης Σαββιδάκης και πολλοί άλλοι.

Στη συνέχεια ήρθε το δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner Music (WEA) και το 1996 κυκλοφόρησε το Cd Single “Πάρε με μακριά” του συγκροτήματος JOKER στο οποίο συμμετείχε, με το ομότιτλο τραγούδι να έχει πολλά χρόνια παρουσίας στα ραδιόφωνα της πόλης, ενώ το 1997 κυκλοφόρησε το CD Album “Σκάνδαλο” με πολύ καλές κριτικές. Ταυτόχρονα συμμετείχε και σε άλλες παραγωγές ως συνθέτης της Warner Music (WEA), όπως το άλμπουμ του Δήμου Μπέκε “Γλυκιά ζωή” και σε διάφορες συλλογές.

Στα μέσα του 2000 ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό μουσικό σωματείο ΛΙΚΝΟ με την Υπ’ αρ. 6426/2002 απόφαση του πρωτοδικείου και τον Υπ’ αρ. 24684/02 πιστοποιητικού του πρωτοδικείου, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων, ορφανοτροφείων, φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων.

Η αυγή του 2007 τον βρίσκει με την 1η του προσωπική πλέον δισκογραφική δουλειά, το Cd Album – “Αλησμόνητες Πατρίδες” την οποία υπογράφει ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στις 11 & 18/3 του 2007 το ομώνυμο τραγούδι έφτασε Νο1 στην κορυφή των Loudcity Airplay Charts στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στο Top 100. Επίσης έχει τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται στους επίσημα Ευρωπαϊκά Βραβευμένους καλλιτέχνες μετά την κατάκτηση 4 βραβείων, το 2007 και το 2008, για την ερμηνεία, τη σκηνική του παρουσία και ως μουσικός για τις ενορχηστρωτικές του ικανότητες για τη συμμετοχή του στα Euro Pop International Festival και Pan Music International Pop Festival εκπροσωπώντας την Κύπρο και την Ελλάδα.

To 2012 έχοντας πολλά χρόνια δροαστιριότηασς στα μουσικά δρώμενα της χώρας, δημιουργεί την InSideOut Music Web Promotion. Μια ιδέα που η γένεση της πηγάζει από την ίδια την κατάσταση που έχει περιέλθει η δισκογραφία στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.  Επίσης κυκλοφορεί μέσω της Warner Music Greece το Digital Single με τίτλο “Στα ξαφνικά” σε στίχους του Βασίλη Γκαϊδατζή, μουσική του Γιάννη Τσελεμπή με pop – rock ύφος και σε παραγωγή και ενορχήστρωση του Diveno. Το τραγούδι θα έχει έντονη παρουσία στα ραδιόφωνα της Ελλάδας και στα Airplay Charts τους καθώς θα καταφέρει να μπει σε συλλογές για τα TOP 50 τραγούδια των επιτυχιών του καλοκαιριού του 2012.

Στις αρχές του 2013 κυκλοφορεί το 4track Digital EP μέσω της XRC RECS USA, με τίτλο «Μην κάνεις τ’ όνειρο παιχνίδι» σε στίχους, μουσική και με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις του ιδίου, με pop – rock ύφος και progressive στοιχεία, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Το 2016, χρόνια μετά την κατάκτηση των 4 Ευρωπαϊκών Βραβείων, των τελευταίων του επίσημων κυκλοφοριών και των εκατοντάδων ζωντανών του εμφανίσεων στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας αλλά και σε Bar – Club της Αθήνας και της περιφέρειας, που διακόπηκαν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε και μετά την καθοριστική παρότρυνση της Ράνιας Λαβράνου, της υπεύθυνης επικοινωνίας του AllGreekStars στην Ελλάδα, για την υλοποίηση του εγχειρήματος, ο Κυπριανός επιστρέφει και κυκλοφορεί μέσω της 14 Music, το νέο του Digital Single “Έλα” σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του ιδίου, με έντονο electro – pop – rock ύφος, συνεχίζοντας ανανεωμένος το μουσικό του ταξίδι.

Το 2018, 11 χρόνια μετά από την 1η κυκλοφορία του Cd Album “Αλησμόνητες Πατρίδες” και μια έντονη περίοδο όπου η μια διάκριση διαδέχονταν την άλλη, επανακυκλοφορεί και ως Digital Album πλέον από την J.D.I. Production L.T.D. καταφέρνοντας από τις 1ες μέρες της κυκλοφορίας του να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο τις επιτυχίες του παρελθόντος καθώς το τραγούδι “Θέλω να σε δω” επιλέχθηκε να ενταχθεί σε μια παγκοσμίου κυκλοφορίας συλλογή εκπροσωπώντας για άλλη μια φορά την Ελληνική γλώσσα.

Digital single

Στα ξαφνικά

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ

Digital single

Έλα

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

Ελα

ΕΡ ΕΡ

Μην κάνεις τ'όνειρο παιχνίδι

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ Τ'ΝΕΙΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Να γελας

Σαν τα παιδια

Αν γινομουν Αγγελος

ΕΡ ΕΡ

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Αν μ'αγαπας

Θυμησου

Τι Ζητας

Θαλασσα

ισως

Θελω να σε δω

Δευτερη φορα

Σαν κλεφτης

Με φτερα στην καρδια

fb-share-icon