ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Στάθης Γιαννακόπουλος ξεκίνησε την μουσική του διαδρομή στις αρχές της δεκαετίας του 90. Η πρώτη του σημαντική συνεργασία είναι με τον Γιάννη Ζουγανέλη στην τότε τηλεοπτική του εκπομπή ενώ παράλληλα  συμμετέχει σε διάφορα  συγκροτήματα και κάνει ζωντανές εμφανίσεις στην μουσική σκηνή Λαμπυρίδες με τον Δημήτρη Ψαριανό.

Σταθμός ήταν η γνωριμία του μ’έναν από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ελλάδας τον Τάκη Ανδρούτσο (ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ), με τον οποίο θα συνεργαστεί για 3 χρόνια.

Tο 2000 και για 2 χρόνια  συνεργάζεται με το συγκρότημα  DOMENICA στην μουσική σκηνή Όνομα του ρόδου και μετά κάνουν ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα άλλα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2003 είναι η χρονιά  σταθμός στην μουσική του πορεία  καθώς έρχεται η μεγαλύτερη έως τότε συνεργασία του,  με τον Γιάννη Κότσιρα,  ανοίγοντας του τον δρόμο για τις συνεργασίες του με κάποια από τα μεγαλύτερα  ονόματα της Ελλάδας όπως, την Χάρις  Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο,  την Μελίνα Κανά, την Δήμητρα Γαλάνη και την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Το 2006 βρίσκεται ξανά επί σκηνής με τους  DOMENICA έως και το 2008 που σχηματίζει ένα νέο συγκρότημα με τα πρώην μέλη των ΠΥΞ ΛΑΞ, τον Νίκο Γιαννάτο, τον Γιώργο Γιαννόπουλο και την Σόνια Μπαξεβάνη, με τους οποίους πραγματοποιούν σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και clubs στην Αθήνα.

Έχοντας έντονη παρουσία στα μουσικά δρώμενα της χώρας τα επόμενα χρόνια, έρχεται το 2013 η συνεργασία του με την InSideOut music web promotion για την κυκλοφορία του 4track Digital EP μέσω της XRC Records USA που του δίνει την δυνατότητα να παρουσιάσει πιο ώριμος από ποτέ, την πρώτη του προσωπική δουλειά ως συνθέτηςστιχουργός και ερμηνευτής θέλοντας να αφήσει το στίγμα του στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα.

Ευχάριστο στιγμιότυπο είναι η συνεργασία του στο 1 promo single του EP σε ποπ – ροκ ύφος, με τίτλο «Κανένα ψέμα» με τον γνωστό στιχουργό μεγάλων επιτυχιών τον Θάνο Παπανικολάου και τον συνθέτη Γιάννη Τσελεμπή.

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Να Πετάς

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν ειχα που να παω

Κανενα ψεμα

Παρτυ

Ονειρο

fb-share-icon