Ο Χρήστος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Απόφοιτος του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου «Saint Paul» του Ιωάννη Βαπτιστή «de La Salle» και του Οικονομικού της Νομικής Αθηνών. Αγάπησε και ασχολήθηκε με το ελληνικό τραγούδι από το 1984. Ξεκίνησε να σταδιοδρομεί έχοντας την υποστήριξη του Όμηρου Αθηναίου και των μεγαλυτέρων ονομάτων της ελληνικής ερωτικής και λαϊκής μουσικής σκηνής, όπως Γιάννη Πουλόπουλου, Τόλη Βοσκόπουλου, Ελένης Ροδά, Σταμάτη Κόκοτα, Στράτου Διονυσίου, Γιάννη Πάριου, Δημήτρη Μητροπάνου, Αλέκας Κανελλίδου, Τζένης Βάνου, Φίλιππου Νικολάου, κι άλλους από την νεότερη, μουσική λαϊκή σκηνή όπως Άγγ. Διονυσίου, Καίτης Γαρμπή, Κωνσταντίνας κ.α.
Καλλιτεχνική του μητέρα, είναι η Ρένα Βλαχοπούλου, όπου το μεγαλείο της παρουσίας της, εμψύχωνε πάντα τον Χρήστο και όπου εμφανιζόταν έδινε πάντα το παρόν, όπως και η Πίτσα Παπαδοπούλου που τον χρέωσε, δυναμικό συνεχιστή και πρωταγωνιστή, στα μουσικά σχήματα όπου εμφανιζόταν για τα επόμενα 14 χρόνια (1989-2003). Συνεργάστηκε επίσης, ως καλλιτέχνης ,με την ιδιότητα του ερμηνευτή με επιτυχία, δίπλα στους συνθέτες, Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Ζαμπέτα.
Στην δισκογραφία τον συναντήσαμε το 1992, όταν ο Κυριάκος Μαραβέλιας, ένας από τους «τέσσερις μεγάλους» της ελληνικής δισκογραφίας, με τον δίσκο βινυλίου «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΑΦΗΣ» από την LYRA, τον εντάσσει επίσημα στην μουσική δισκογραφική οικογένεια!!! Το ομώνυμο τραγούδι, όπως και η συμμετοχή της Μπέσσυ Αργυράκη, με το ντουέτο «Σ’ ένα νησάκι ΙΧ», είναι η αιτία όπου μαζί με την Γαρμπή και την Κωνσταντίνα ,ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο, για νέα ταλέντα στην μουσική βιομηχανία!!!
Επανήλθε το 1996, με το cd «ΕΙΧΑ ΚΙ ΆΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ» με τον Ν. Τερζή και τον Αντ. Παππά, από την POLYGRAM. Το 1997, το single «ΜΟΥ ΚΑΝΕΣ ΠΟΛΛΑ» από την ίδια εταιρεία, διαγράφει μεγάλη επιτυχία, όπως και το album με τις… «ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 1997» όπου συμμετείχε, με τον Στάθη Αγγελόπουλο, την Στέλλα Γεωργιάδου, τον Γιώργο Μαζωνάκη, και τον Σάκη Ρουβά, ξεπερνάει τις 80.000 πωλήσεις. Το 2000, προσπαθεί να συνεργαστεί, με τον Λευτέρη Πανταζή και να κάνει μία μικρή στροφή στο «λαϊκό» τραγούδι υποστηριζόμενος από την δισκογραφική εταιρεία Music Box International (MBI) με τίτλο «ΟΙ ΜΠΛΕ ΣΟΥ ΟΙ ΜΑΤΙΕΣ». Δημιουργεί αίσθηση, το ομώνυμο τραγούδι και καταγράφει πανελλαδική επιτυχία κατακτώντας μέχρι και την πρώτη θέση στα ραδιοφωνικά charts.
Το 2002 πάλι από την MBI μας λέει… «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ» αφήνοντας έτσι να εννοηθεί η ομολογία του…!!! Ο δίσκος αυτός παρουσιάστηκε και διαφημίστηκε από τα Virgin Megastores, στα Village Cinemas φτάνοντας την 33η θέση στον επίσημο δείκτη πωλήσεων της IFPI και με αυτή τη δουλειά αποχωρεί προσωρινά…!!!
Από τότε μέχρι και σήμερα, εμφανίστηκε σε διάφορα νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως, εκτός Αθηνών, όπως και την Κύπρο, την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, στάση και σταθμό, στην καριέρα και τη ζωή του!
Από το 2003 μέχρι το 2010, δεν είχε κάποιο νεότερο σημείο αναφοράς στη δισκογραφία του, ενώ από ζωντανές εμφανίσεις, τον συναντήσαμε το 2009 με την Άντζελα Δημητρίου στο Hxodromio Multi, της Λεωφόρο Συγγρού, για λίγες μόνο εμφανίσεις.
Το 2011, σπάει την δισκογραφική σιωπή του… με την «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» του… όπου υπογράφει η εταιρία MINOS – EMI. Τελικά όμως, με την κυκλοφορία του δίσκου αυτού η… “επιστροφή” που θα επέλεγε ο Χρήστος, θα άκουγε στο δρόμο της ελεύθερης ζωής, της χαράς και της αγάπης και έτσι, από το 2011 μέχρι και 6/7/2013 θα προτιμούσε ν’ ασχοληθεί, με τη συγγραφή, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την έρευνα και κοινωνιολογία.
Όμως στις 6/7/2013 στο Βεάκειο Θέατρο, η φωνή του ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ… πειραιώτικα σχεδόν ελληνικά, θα ήταν και η φωνή που θα ωθούσε ξανά το Χρήστο για το δρόμο μιας ουσιαστικής “επιστροφής”… στα κοινά, την Τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά και στο “πέρασμα”… απ’ το μονοπάτι μιας… “δοκιμασίας”.
Μαζεύοντας ότι είχε απομείνει από τεκμήρια μιας “χρυσής εποχής” απ’ όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’80 (Μ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΟΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, και ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ) … και όπου είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά, να διδαχθεί και ν’ αγαπήσει… ετοίμασε μία παράσταση όπου θα ερμήνευε τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, με τη συμμετοχή οκταμελούς ορχήστρας από μουσικούς, όπου διατελέσανε έργο και πορεία μαζί τους, και επί της ίδιας χρονικής περιόδου.
Το Μάρτιο του 2014 παρουσίασε την παράσταση αυτή, ως πολιτιστικό δρώμενο, με τίτλο “Όταν είμαστε μαζί” στο Θέατρο “ΧΥΤΗΡΙΟ” της Βάσιας Παναγοπούλου. Αυτή θα ήταν και η αρχή, μιας επόμενης περιόδου όπου ο Χρήστος, με γνώμονα να πρωταγωνιστεί η ανιδιοτελής του προσφορά, σε πλαίσια ψυχαγωγίας και εν μέσω της ίδρυσης μίας εταιρείας “ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ”… εκτός απ’ την καλλιτεχνική διεύθυνση, θα υπέγραφε τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, τα κείμενα, το Art Work, την οργάνωση, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, αλλά και τις παραγωγές, των όσων επομένων θα σχεδίαζε να υλοποιήσει!!!
Έτσι τον 10ο-11ο του 2014 παρουσιάζει μια επόμενη παράσταση με τίτλο “ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΑΦΗΣ” στο γκολφ της Γλυφάδας.
Τον 8ο-9ο και 10ο του 2015, παρουσιάζει την παράσταση “21 προσευχές στον έρωτα” που περιλάμβανε 21 τραγουδιστικούς ύμνους του έρωτα, άρτια και άρρηκτα συνδεδεμένες από 20 παρλάτες λογοτεχνικής ποίησης όπου έγραψε, για το “Γύρω-γύρο όλοι” της Γλυφάδας.
Το Νοέμβριο του 2015 και μετά από 30 χρόνια ο κ. Φωτάκος του θρυλικού “Cavo d’oro” του Πειραιά του δίνει το δικαίωμα από ‘κει που ξεκίνησε… να ξαναξεκινήσει, ανεβάζοντας μία παράσταση με τίτλο “η παλιά καλή Αθήνα στο Cavo d’oro του Πειραιά”. Η παρουσία της Ελ. Ροδά και του κ. Στ. Κόκοτα ήταν ενθαρρυντική!!!
Το Νοέμβριο του 2017, σημειώνεται η επόμενη δισκογραφική του παρουσία σε στίχους του Γ. Αννίνου και μουσική του Χρ. Γιαννόπουλου με τίτλο “Αγνοείται η Αγάπη”.
Τον Δεκέμβριο 2015 – Μάιο 2018 στο “ΙΧΝΟΣ” η Λένα Αλκαίου (παιδική του φίλη απ’ το Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και η Αθηνά Τσαμαδού, του δίνουν το βήμα για τις επόμενες μουσικές του παραστάσεις με τίτλο …”εξ επαφής”.
Όμως… κατά Χρήστο… “επιστροφή” χωρίς… “δοκιμασία” δεν υφίσταται κι έτσι έρχεται η ώρα όπου ο Ν. Τερζής και μετά από 20 χρόνια, με την κ. Ε. Γιαννατσούλια του χαρίζουν ένα μεγάλο δώρο τη “ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ”. Βασιζόμενος στο στίχο της κ. Ελένης εμπνέεται ένα έργο όπου ενώ… “όλα φαντάζουν σκοτεινά έρχεται η στιγμή όπου το απροσπέλαστο σκοτάδι αναγεννάει το… άναρχο φως” !!! Παίρνει φυσική υπόσταση η γραφή του σεναρίου αυτού, με τη συγγραφή ενός βιβλίου, μιας θεατρικής παράστασης και με τη μορφή μιας ταινίας μικρού μήκους, όπου υπογράφει στις 16 Ιουλίου 2018, η InSideOut Music Web Promotion σε συνεργασία με την 14Music/Heaven.
Για το χειμώνα 2018-19 ετοιμάζεται για μια σειρά νέων εμφανίσεων στο “Γυάλινο Μουσικό Θέατρο” σ’ ένα έργο όπου υπογράφει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιώργος Βασιλειάδης. Πρόκειται για μία παράσταση-επιθεώρηση, όπου αναφέρεται στα πεπραγμένα της εποχής μας και όπου ακούει στο όνομα “Μας βρήκε Τρικυμία”, παράλληλα με άλλα πολιτιστικά δρώμενα και κοινωνικά ενδιαφέροντα, όπου σε σύντομο χρόνο θα μας ανακοινώσει και επίσημα.