FRANK VACULA

Ο Frank Vacula γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας και έχει ρίζες από την Κρήτη και από την Τσεχία. Από τα εφηβικά του χρόνια συμμετείχε σαν τραγουδιστής σε μουσικά σχήματα. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 ηχογράφησε το Single “Voices” με τους Headleaders για την ανεξάρτητη και πρωτοποριακή για την εποχή δισκογραφική εταιρία Creep Records που καθιέρωσε το Greek Post Punk.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 συμμετείχε πάλι σαν τραγουδιστής αλλά και τραγουδοποιός στο ηλεκτρονικό μουσικό σχήμα Noire στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Στη Νέα Υόρκη, έκανε παράλληλα μαθήματα θεωρίας μουσικής και φωνητική με τον μουσικό Stuart Diamond. (http://www.stuartdiamond.com).

H δεκαετία του ‘90 τον βρίσκει να συμμετέχει σε rock και Funk – Rock μουσικά σχήματα. Εργάστηκε σαν DJ για 4 – 5 χρόνια με κύρια προβολή από το περιοδικό Αθηνόραμα και σαν μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. (Εκπομπές “Ηλεκτρική ζώνη” και “Φως στο σκοτάδι”).

Τα χρόνια που ακολούθησαν ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ινδίας όπου μελέτησε την κουλτούρα και κάποια από τα πολλά είδη της παραδοσιακής μουσικής της χώρας.

Από τα μέσα του ‘90 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις σαν τραγουδιστής σε αφιερώματα με τραγούδια από όλον τον κόσμο, τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών από διαφορετικά είδη μουσικής γράφοντας παράλληλα μουσική για μικρές ορχήστρες και τραγούδια. Έκανε επίσης και ηχογραφήσεις σαν αφηγητής, κυρίως σε βιογραφικά ντοκιμαντέρ.

Από το 2010 έως το 2015 έκανε coaching φωνητικής με τον Μιχαήλ Ρομανόφ παράλληλα με την ενασχόλησή του και μελέτη πάνω στην φυσική υγεία, την ιδανική διατροφή, εναλλακτικές φυσικές θεραπείες και Fitness.

Το 2018 παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας με εισηγητή τον μουσικό και παραγωγό Βαγγέλη Σπανακάκη και ξεκίνησε να ηχογραφεί μαζί του δική του ανέκδοτη μουσική.

Το καλοκαίρι του 2018 ηχογράφησε το τραγούδι “Will You Take Me” και ένα χρόνο αργότερα το “Live in Love”. Το καλοκαίρι του 2019 κυκλοφόρησαν και τα δύο κομμάτια σαν Digital EP με την InSideOut Music Web Promotion με γενικό τίτλο “Live in Love”.

Frank Vacula

Live in love

Frank Vacula Feat.Amazing People

Live in love