MANJA VLACHOGIANNI

Η Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στην ηλικία των 5 ετών. Διπλωματούχος σολίστ πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών, με Άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως και του Richard Strauss  Konservatorium του Μονάχου,  σπούδασε παράλληλα Μονωδία (δραματική σοπράνο) και Musical Theater Performance. Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer (Μόναχο) και ολοκλήρωσε τα 2 πρώτα έτη της Νομικής Σχολής  Αθηνών. Συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Garching (Μόναχο), όπου ανάμεσα σε άλλα σκηνοθέτησε μιούζικαλ για παιδιά και νέους.

Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά ως crossover ερμηνεύτρια και στιχουργός με σύγχρονους συνθέτες και εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις (Παραξενιές του έρωτα (2012), Τρωάδες (2013), Ζητούνται νέοι και νέες (2015), Γέρμα (2016), Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ & Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ (2016 μέχρι σήμερα), Εκκλησιάζουσες (2017),  Δόνα Γη & Δον Αστέρης (2017)). Συνεργάζεται επίσης στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και είναι μέλος του Ομίλου για την Unesco Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Το Δεκέμβριο 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Μάνιας Βλαχογιάννη, το single Όταν μιλάνε οι αισθήσεις σε δικούς της στίχους, μουσική του Έλληνα συνθέτη Balsam7teen και φιλική συμμετοχή του βαθύφωνου Βασίλη Ασημακόπουλου.

Ακολούθησαν 11 δισκογραφικές κυκλοφορίες της:

2014

Musical Dream (album), με High lights απόξένα μιούζικαλ.

Στα ντουέτα μαζί της τραγουδάει ο Βασίλης Ασημακόπουλος.
Θα ’σαι δίπλα μου εσύ (E.P.), σε στίχους/μουσική Φίλιππου Πατίρη

2015

Στιγμές (single), σε στίχους δικούς της και μουσική του Balsam7teen

Mythos 90: Mikis Theodorakis (album), του συνθέτη Aural Fragment

Time Trap (single),  σε στίχους δικούς της και μουσική των Κωνσταντίνου Παπουτσή και Aural Fragment.

2016

Σε Θέλω Τόσο (single),  σε στίχους δικούς της και μουσική του Balsam7teen

(#1 θέση GREECE – TOP 100 και θέση #219 – EURO 200)
Νοθευμένη Αγάπη (maxi single), σε μουσική Δημήτρη Πικράκη και στίχους Στέλλας Μουδάτσου και Χριστίνας Αλογογιάννη

(#1 θέση GREECE – TOP 100 και #220 – EURO 200)

Return to Space 2 (album), σε μουσική του Aural Fragment

2017

Return to Space 3 (album), σε μουσική του Aural Fragment

(συμμετέχουν οι Μαριάννα Κουκουτσάκη και Βασίλης Ασημακόπουλος)

Oceanic – Mediterranean Sea (album song), σε μουσική Aural Fragment

Τον Μάιο 2015 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ το λογοτεχνικό έργο της Μάνιας Βλαχογιάννη Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ (βιβλίο με Cd), το οποίο ενέπνευσε ως λιμπρέτο το συνθέτη Balsam7teen ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή ενός νέου ελληνικού μιούζικαλ. Το μιούζικαλ  Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ  φιλοξένησαν μέχρι σήμερα (2016 – 2017) η μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, η Galerie Δημιουργών, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, ο Πολυχώρος Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου και το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Στην παράσταση συμμετέχουν 21 εκλεκτοί καλλιτέχνες του μουσικού θεάτρου και η Μάνια Βλαχογιάννη σε έναν από τους βασικούς ρόλους του έργου. Παράλληλα η συγγραφέας σε μια 2η εκδοχή προσάρμοσε το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια με τον τίτλο Αστέρι της Ερήμου – Νεφέλη και Ναλιμάρ. Μετά την πρεμιέρα της προσαρμοσμένης εκδοχής στο Αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» η παράσταση συνεχίζει μέχρι σήμερα την πορεία της σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Και τα δύο έργα τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Με τη ρομαντική μπαλάντα Memories η Μάνια Βλαχογιάννη σφραγίζει για μια ακόμη φορά την επιτυχημένη συνεργασία της με το συνθέτη Τάσο Πέτσα. To Δεκέμβριο 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Angel Of Mine σε στίχους/μουσική Τάσου Πέτσα,  ένα ντουέτο της ερμηνεύτριας με το συνθέτη, το οποίο αμέσως κατέκτησε την #1 θέση στα GREECE – TOP 100 και την #3 θέση στο εβδομαδιαίο Billboard  Chart της Ελλάδος, στο οποίο και παρέμεινε επί 7 εβδομάδες. Στο Ευρωπαϊκό Chart EURO – 200 σκαρφάλωσε στη θέση #176 και επί 5 εβδομάδες παρέμεινε ανάμεσα στα 200 καλύτερα τραγούδια της Ευρώπης.

Memories

MANJA VLACHOGIANNI

Memories

fb-share-icon