Οι Danger Angel δημιουργήθηκαν το 2006 και μέχρι το 2010 και την κυκλοφορία του πρώτου τους album είχαν ήδη καταφέρει να μετατραπούν σε μία υπολογίσιμη δύναμη στην Ελληνική Hard Rock σκηνή

Παρά το ότι το πρώτο album σημείωσε επιτυχία και παρά το ότι ήταν ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους,, οι αλλαγές στη σύνθεση και η εξέλιξη στη μουσική του συγκροτήματος, έφεραν μία έντονη αλλαγή στον ήχο των Danger Angel όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω στο νέο τους υλικό. Η ανάγκη τους για ένα καινούριο ήχο που θα εξέφραζε το πνεύμα τους και τις επιρροές τους αλλά και η ανάγκη για μία πιο σύγχρονη προσέγγιση στη μουσική τους που θα ταίριαζε με ότι συνέβαινε γύρω τους, τους έκανε να ψάξουν για κάτι διαφορετικό.

Αυτήν τη διαφορετικότητα επέλεξαν να πραγματοποιήσουν προσκαλώντας τον Jeff Scott Soto να αναλάβει την παραγωγή του νέου album και να διαμορφώσει μαζί τους το νέο ήχο και τη νέα μουσική άποψη. Με τη σειρά του, ο Jeff, έφερε μαζί τον από χρόνια παραγωγό του John Ellis που ανέλαβε τις μίξεις και το mastering.

Η νέα κολεκτίβα έφτιαξε αυτό που είναι σήμερα το “REVOLUTIA”. Όχι μόνο ένα νέο album από ένα συγκρότημα που πέρασε τα σύνορα της χώρας του ψάχνοντας το κάτι περισσότερο, αλλά επίσης η αποτύπωση της πραγματικότητας στη χώρα τους και όλων αυτών που σημαδεύουν τις ζωές τους, τις ζωές των φίλων τους και ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τραγούδια για αγάπη και μίσος, για αδιέξοδα και νέες ευκαιρίες, για αναστάτωση και διαμαρτυρία, για απώλεια και σύγχυση για ζωή και για θάνατο. Για ότι μας κάνει ανθρώπους, το νέο album έχει κάτι να δώσει στον καθένα και σε όλους.

Αυτό είναι ένα album που ασχολείται με τη ζωή κάθε μέρα και η ζωή είναι σκληρή. Εξίσου σκληρό είναι και το “REVOLUTIA”. Κάποιες στιγμές είναι σκοτεινό και μελαγχολικό και κάποιες άλλες θυμωμένο και απεγνωσμένο, είναι ταυτόχρονα, όμως, τρυφερό και αισιόδοξο στον πυρήνα του. Το “REVOLUTIA” είναι η δήλωση των Danger Angel για τη μουσική τους, τις ζωές τους και το μέλλον τους.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Danger Angel δημιουργήθηκαν το 2006 στην Αθήνα και μέχρι το 2010 και την παγκόσμια κυκλοφορία του πρώτου, ομώνυμου, album τους κατάφεραν να γίνουν μία από τις πλέον αγαπητές hard rock μπάντες στη χώρα.

Η συνεργασία τους με τον Jeff Scott Soto ξεκινά από εκείνο το πρώτο album, στο οποίο ο Jeff ερμήνευσε το κομμάτι “Never Let You Go”, συνεχίζεται με την εμφάνιση του Jeff στο εορταστικό live-παρουσίαση του 2010, όπου και συνυπήρξε στη σκηνή μαζί με τους Danger Angel να παίζουν το ρόλο της JSS band, και παίρνει, πλέον, νέα μορφή με την κυκλοφορία του νέου τους album Revolutia στο οποίο την παραγωγή ανέλαβε ο Jeff. Μέρος αυτής της σχέσης είναι και η συμμετοχή των Danger Angel στο Damage Control Tour, την Ευρωπαϊκή περιοδεία του Jeff Scott Soto που περνάει και από την Ελλάδα και, φυσικά, την Αθήνα.

Το δεύτερο album των Danger Angel με τίτλο “REVOLUTIA” κυκλοφορεί ήδη σε ολόκληρο τον κόσμο, οι κριτικές είναι διθυραμβικές και το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό για μία από τις πλέον σημαντικές hard rock μπάντες που έχει βγάλει η Ελλάδα.

Με νέο lineup και νέο ήχο, το show των Danger Angel είναι ένα show που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

 

Danger Angel Lineup

M.T. – Vocals

Ethan Snow – Guitars

Ahas – Keyboards

Rudy Rallis – Bass

Tony V. – Drums

fb-share-icon