Η ιδέα για τη σύσταση του συγκροτήματος «9mm» (9 χιλιοστά) γεννήθηκε από μία παρέα, νέων ανθρώπων με πολυσχιδή μουσική διαδρομή και με κοινό όραμα την διέξοδο από τα καθημερινά αδιέξοδα, μέσω της μουσικής. Η σύσταση ενός ελληνόφωνου, progressive, rock, συγκροτήματος δεν άργησε να δημιουργηθεί, παίρνοντας σάρκα και οστά, τον χειμώνα του  2007.

Το 2011 κυκλοφόρησε το 1ο τους προσωπικό album «9mm», από την εταιρεία «Καθρέπτης», όπου και απέσπασε θετικές κριτικές, χαρακτηρίζοντας το ως  ένα ελπιδοφόρο συγκρότημα, με ελληνικό στίχο, καλύπτοντας το κενό μιας πολυετούς έλλειψης καθαρόαιμων ελληνόφωνων ροκ συγκροτημάτων.

Από το 2007 έως σήμερα έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε σημαντικούς χώρους της Αθήνας όπως το Θέατρο Πέτρας μαζί με Τζίμυ Πανούση, Δημήτρη Πουλικάκο, Deus Ex Machina, Last Drive που συγκέντρωσε 8.000 θεατές.

Το 2013, σε μια πρωτοβουλία των KollektivA και της Ελληνοφρένειας, κυκλοφόρησε από την «Phonograph», η διπλή συλλογή ενάντια στο φασισμό «Μία απάντηση», στην οποία συμπεριλήφθηκε το τραγούδι «30 χρόνια μετά».

Το συγκρότημα «9mm» με αρκετές μελωδικές αλλά και ηλεκτρονικές στιγμές είναι ένας συνδυασμός που δίνει μια σύγχρονη διάσταση στον ήχο τους, τον οποίο επιβεβαιώνουν και στην δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Μαύρο Ποτάμι» από την εταιρεία «XRC RECS USA» και ήδη έχει ανέβει στα top charts των τοπικών ραδιοφωνικών ροκ σταθμών.

fb-share-icon