ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

Νίκος Τερζής

(Συνθέτης – Μουσικός Παραγωγός – Ενορχηστρωτής)

Σε ηλικία 19 χρονών ανακαλύπτει και δημιουργεί ως συνθέτης – παραγωγός – ενορχηστρωτής τον απόλυτο ποπ-σταρ Σάκη Ρουβά και με το πρώτο τους single κερδίζει το 1ο βραβείο σύνθεσης στον μοναδικό Ελληνικό διαγωνισμό τραγουδιού (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

Από το 1991 μέχρι σήμερα, γεμίζει με πλατινένιους και χρυσούς δίσκους την ελληνική αγορά (πάνω από 500 τραγούδια) και συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα όπως: Σάκης Ρουβάς – Άννα Βίσση – Ρίτα Σακελαρίου – Πασχάλης Τερζής – Γλυκερία – Γιάννης Κότσιρας – Δήμητρα Γαλάνη – Μπαμπής Στόκας (Πυξ-λαξ) – Ελένη Πέτα – Δημήτρης Μπάσης – Καίτη Γαρμπή – Ειρήνη Μερκούρη – Κώστας Καραφώτης – Λευτέρης Πανταζής και πολλοί άλλοι.

Ανακαλύπτει και επιβάλει τη νέα μουσική Folk άποψη με τον Γιώργο Μαζωνάκη και πετυχαίνει μαζί του με 2 albums 11 top singles.

Ανακαλύπτει άγνωστους καλλιτέχνες και τους καθιερώνει με τεράστια επιτυχία στα Τοπ – No1, με το 1ο τους single (Στο πρώτο χτύπημα – Ελίνα Κωνσταντοπούλου, Μου λείπεις – Γιώργος Μαζωνάκης, Πες το με ένα φιλί – Καίτη Γαρμπή κ.λ.π…)

Καθιερώνει τα Remixes στην Ελλάδα περνώντας την ελληνική μουσική μέσα από τα night -clubs.

Το 2001 το τραγούδι «Μου λείπεις» με τον Γιώργο Μαζωνάκη με την ιδία ακριβώς παραγωγή του 1995 και στη ελληνική γλώσσα, γίνεται τεράστια επιτυχία στην Ιταλία και κυκλοφορεί σε single και σε πολλές συλλογές. Την ίδια χρονιά υπογράφει το διαφημιστικό TV – Spot Opel Italia για 2 χρόνια.

Ανακαλύπτει την απόλυτη ποπ-σταρ Έλενα Παπαρίζου και τη φέρνει στην Ελλάδα από τη Σουηδία. Την ίδια χρονιά με το «Die for you» εκπροσωπούν την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision και κερδίζουν τη καλύτερη θέση της Ελλάδας μέχρι τότε. Την 3ηθέση. Το «Die for you» γίνεται τριπλά πλατινένιο σε Ελλάδα και Σκανδιναβία, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Ρωσία ο Philip Kirkorov αφιερώνει ένα ολόκληρο album με remixes του «Die for you». Το 2004 με τον Σάκη Ρουβά και το τραγούδι «Shake it» επαναλαμβάνει το Τop-5 της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision 2004 με την 3η θέση ανάμεσα από 36 χώρες και δημιουργεί το No1 dance-hit του καλοκαιριού. To «Die for you» και το «Shake it» είναι τα μοναδικά τραγούδια που έστειλε η Ελληνική συμμετοχή και ψηφίστηκαν από όλες τις χώρες, ενώ το «Shake it» έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία που έχει πάρει ποτέ Ελληνική συμμετοχή. To «Die for you» βρίσκεται στο συλλεκτικό CD της EBU με τα καλύτερα τραγούδια των 50 χρόνων της Eurovision.

Το τραγούδι του «Τι Ζητάς» («Nour El Chams») βρίσκεται στο soundtrack της ταινίας SPY-GAME (με πρωταγωνιστές τους Robert Redford, Brad Pitt, Todd Boyce). Επίσης δημιουργεί soundtracks, για τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Το 2009 κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Μέσα από το δικό μου κόσμο», τα κέρδη από τις πωλήσεις του οποίου έχουν παραχωρηθεί από τον δημιουργό στα παιδικά χωριά S.O.S. Στο CD συμμετέχουν μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως: Πασχάλης Τερζής, Γλυκερία, Γιάννης Κότσιρας, Μπάμπης Στόκας Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Βαρδής, Ελένη Πέτα, Αρετή Κετιμέ, Νίνα Λοτσάρη, ο Τενόρος Νίκος Στεφάνου και η σοπράνο Γωγώ Ηλιοπούλου. Επίσης συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά με μαέστρο τον Ραφαήλ Πυλαρινό.

ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

Ether

ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

Dream Machine

Ether

Recharge Your Energy

Underwater

Temple of Hera (with Nina Lotsari)

Dream of the Εndless

Change Υour Brain

Calmness

Jazzybility

Ηypnosis

Pangaia

Chronosphere

Hellenic Blue

White

Feel Positive