4 Ευρωπαϊκa Βραβεiα σε δυο χρoνια για τον Κυπριανo

Χρόνια τώρα αναζητούμε, ψάχνουμε τις διακρίσεις στο εξωτερικό από Έλληνες και Ελληνίδες, δικούς μας δημιουργούς και τραγουδιστές, χωρίς αυτές να έρχονται πάντα εκτός σπάνιων εξαιρέσεων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Στέλνουμε και ξαναστέλνουμε, γνωστούς στο ελληνικό κοινό τραγουδιστές, μέσω των επικοινωνιακά στημένων ΜΜΕ από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και πάλι δεν είμαστε και το καλύτερο αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας.

Ο Κυπριανός μέσα σε δύο χρόνια και χωρίς καμία στήριξη των προσπαθειών του από τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα της Αθήνας, κατάφερε να κερδίσει εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Κύπρο σε 3 Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, 4 βραβεία, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο για έναν ανεξάρτητο καλλιτέχνη χωρίς μεγάλη δισκογραφική εταιρεία να στηρίζει τα βήματά και τις προσπάθειές του με την ανάλογη προώθηση και προβολή στα ΜΜΕ.

1ο Βραβείο Σκηνικής Παρουσίας – “Θέλω να σε δώ” | Pan Music International Pop Festival | Σερβία 17 – 18.08. 2007

3ο Bραβείο Eρμηνείας “Αλησμόνητες Πατρίδες” | Euro pop International Festival | Βοσνία 31.08 – 02.09.2007

1ο Bραβείο Eνορχήστρωσης – “Σαν Κλέφτης” | Euro pop International Festival | Βοσνία 29.08 – 31.08.2008

3ο Bραβείο Eρμηνείας – “Σαν Κλέφτης” | Euro pop International Festival | Βοσνία 29.08 – 31.08.2008

 

Στα φεστιβάλ συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο όπως: Σερβία, Σλοβενία, Μάλτα, Ιταλία, Ρωσία, Βουλγαρία, Σκόπια, Βοσνία, Τουρκία, κ.α. Το γεγονός καλύφθηκε δορυφορικά από τις κρατικές τηλεοράσεις των Σερβίας – Βοσνίας αντίστοιχα, καθώς και από κάποια ιδιωτικά κανάλια όπως TV KOSOVO, PINK TV κ.α. Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας έγινε μέσω της κριτικής επιτροπής και του κοινού με SMS. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΚYΠΡΙΑΝΟΣ διαγωνίσθηκε στην Ελληνική γλώσσα απέναντι σε δημοφιλής ερμηνευτές.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το τραγούδι ‘Θέλω να σε δω’ βρίσκεται στη συλλογή CD του Pan Music Festival και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και το γεγονός ότι το κομμάτι ζητήθηκε να κυκλοφορήσει μεταφρασμένο στη Σερβία. Επίσης στο Europop Festival, ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ τραγούδησε με την νικήτρια της Eurovision(2007) Μαρίγια και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Tose Proeski και Zeljko Joksimovic.

Κλείνοντας, θεωρούμε απαραίτητο να σας γνωστοποιήσουμε ότι στις 11 & 18/3 του 2007 το mp3 promo του τραγουδιού “Αλησμόνητες Πατρίδες” έφτασε Νο 1 στη κορυφή των Loudcity Airplay Charts στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στο Top 100.