????????????????????????????????????

Ο Φίλιππος Κτενάς γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1975 και μεγάλωσε στο υπέροχο νησί της Λευκάδος και συγκεκριμένα στην Καρυά. Τα πρώτα του χρόνια τα πέρασε στο νησί όπου και άρχισε τα πρώτα του μαθήματα κιθάρας στην ηλικία των 13. Παράλληλα άρχισε να τραγουδάει και ήδη από τα 16 του συμμετείχε σε όλες τις τοπικές ορχήστρες της Λευκάδος. Το πάθος του για το τραγούδι συνεχίστηκε και όταν έφυγε από το νησί με προορισμό την Πάτρα οπού και πήγε να σπουδάσει οδοντοτεχνική. Αφού εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την “μαμά πατρίδα” αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να εκπληρώσει το όνειρο του και για αυτό το σκοπό μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα.

Στην Αθήνα δούλεψε σε αρκετά κέντρα διασκέδασης και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως Μαρινέλλα, Βίσση, Σφακιανάκης, Γαρμπή, Αντύπας, Κορκολής, κ.α. Το 2001 έρχεται η πρώτη δισκογραφία με τη Sony music με παράγωγους το Γιώργο Πολυχρονίου και τον Αντώνη Γούναρη. Συμμετείχε στο Dream Show the music 2 όπου απέσπασε τα διθυραμβικά σχόλια των κριτών αλλά και την αγάπη του κόσμου.

Το Νοέμβρη του 2007 μπήκε στο στούντιο να ηχογραφήσει το δεύτερο προσωπικό του Cd Single με τίτλο “Θα μείνω εργένης”. Το single κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2008. Το Νοέμβριο του 2008 ξεκίνησε η ηχογράφηση του ολοκληρωμένου πλέον δίσκου. Ο δίσκος κυκλοφορεί στα περισσότερα δισκοπωλεία με τίτλο “Όνειρα γλυκά”. Από το CD αυτό ξεχωρίζουν τα ”Ώρα καλή σου’, Κρήτη Κέρκυρα και Νιο’. Επόμενο single το ‘Έχεις το βλέμμα’ που ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα όλης της χώρας.

Το Σεπτέμβριο του 2013 ξεκινά η συνεργασία του με το Ασμάτιον live stage όπου συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία έως σήμερα, παράλληλα συμμετέχει σε πολλά τηλεοπτικά αφιερώματα καθώς και στη λαϊκή ορχήστρα του Ρ.Ι.Κ. 

Πρόσφατο single το ‘Στη φωτιά” από τη δισκογραφική εταιρία SPICY. Οκτώβρη του 2018 κυκλοφορεί το νέο του single με τίτλο «Δευτέρα» παράλληλα συμμετέχει στη μεγάλη θεατρική επιτυχία ‘Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου‘ ως βασικός ερμηνευτής.

Τον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό την μουσική το σινεμά και φυσικά με τους ανθρώπους που αγαπά , τη σύζυγο του Μαρία και το μικρό του Δημήτρη.